خبرگزاری مهر، گروه استانها: همزمان با ورود به چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی پرداختن به دستاوردهای انقلاب اسلامی و تبیین هر چه بیشتر آن، از موضوعات مهم و ضروری در عصر حاضر است.
برخلاف تبلیغات دشمنان نظام اسلامی، انقلاب اسلامی ایران با وجود موانع و امکانات محدود دستاوردهای چشمگیر و شگرفی در عرصههای گوناگون سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، علمی، فناوری، نظامی و امنیتی، بهداشت و درمان به دست آورده و در بسیاری از این حوزهها جایگاه رفیعی را در منطقه و جهان کسب کرده است.
با توجه به هجمههای دشمن و القای ناکارآمدی نظام و تلاش برای تطهیر چهره رژیم پهلوی تبیین دستاوردهای انقلاب، اهمیت و بلکه ضرورت دارد زیرا در صورت تبیین نکردن صحیح و دقیق آن و درنتیجه ناآگاهی مردم ممکن است این تلقی در ذهن آنان به وجود آید که این انقلاب هیچ ثمرهای نداشته است.
مازندران از تحول در حوزه برق تا جهش کشاورزی
مدیرعامل برق منطقهای مازندران و گلستان بیان کرد: قبل از انقلاب اسلامی هیچ نیروگاهی در استان وجود نداشت، ساخت نیروگاه دو هزار ۲۰۰ مگاواتی نکا، نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی کاسپین، نیروگاه ۵۰ مگاواتی نوشهر و ۲۵ نیروگاه تولید پراکنده از جمله دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان است.
کوروش موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر ظرفیت نیروگاههای تولید پراکنده را در استان ۳۳۰ مگاوات ذکر کرد و گفت: سه هزار مگاوات نیروگاه بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی در استان نصب شد و تنها شش درصد از روستاهای استان در قبل از انقلاب برق دار بودند که اکنون به حدود ۱۰۰ درصد برای روستاهای بالای ۱۰ خانوار رسیده است.
وی با اظهار اینکه زیرساختهای برق در روستاهای استان توسعه یافته است، گفت: به سمتی میرویم که خطوط و پستهای فوق توزیع و انتقال در حال گسترش در روستاها هستند و به عنوان نمونه در منطقه محروم بلده ۴۲ کیلومتر خط ۶۳ کیلوولت و یک خط ۶۳.۲۰ در حال نصب هستیم تا ابعاد صنعتی منطقه رشد یابد.
مدیرعامل برق منطقهای مازندران دسترسی به شبکه را در حال حاضر ۹۹.۹ درصد ذکر کرد و گفت: نداشتن خاموشی، برق مطمئن و پایدار از برنامههای فراروی ذکر کرد.
مازندران قلب تپنده کشاورزی ایران است
حسن عنایتی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه این استان قلب تپنده کشاورزی ایران به شمار میرود، افزود: مازندران سهم بالایی در تولیدات کشاورزی دارد و برای تجهیز و مکانیزاسیون این حوزه طی ۱۰ سال گذشته هزار و ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت و ۱۵ هزار دستگاه انواع ماشین آلات مکانیزه در استان افزوده شده است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به برکت نظام شکوهمند انقلاب اسلامی ضریب مکانیزاسیون در کشاورزی به ۳.۴۱ درصد ارتقا پیدا کرد که در کشور بی نظیر است.
عنایتی با بیان اینکه کشاورزی اولویت اول استان و پیشران اقتصادی به شمار میرود، حضور شرکتهای دانش بنیان را در دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی و دولت سیزدهم بیان کرد و گفت: در سال جاری ۱۲۸ شرکت دانش بنیان کشاورزی در استان شناسایی و مورد پشتیبانی قرار گرفته است.
وی افزود: در راستای تحقق شعار سال و دانش بنیان کردن کشاورزی، پردیسهای واحدهای فناور و نوآور کشاورزی در استان ایجاد و راه اندازی شده است.
رشد تولیدات کشاورزی در سایه تأمین زیرساختها و بسترهای تولید سبب شده تا هم اکنون مازندران یک میلیون تن از برنج کشور معادل ۴۲ درصد نیاز ایران اسلامی را تأمین کند و ۱۱ درصد کل تولیدات گوشت مرغ کشور را به خود اختصاص داده است.
تحول در ورزش و حوزه فرهنگ قزوین
استان قزوین نیز پس از انقلاب اسلامی با تحولی اساسی روبرو شد. افزایش مکانهای ورزشی، سرانه، قهرمانان، کسب مدالهای جهانی، توسعه امکانات ورزشی در روستاها، حضور در المپیکهای ورزشی و… نمونههایی از پیشرفت استان قزوین در این حوزه در سالهای پس از انقلاب است.
بخش اعظمی از مدالهای ارزشمند استان قزوین در میدانهای جهانی و بین المللی مربوط به پس از انقلاب است. برنز «احسان لشگری» در المپیک، کسب نشانهای متعدد طلا در مسابقات جهانی در رشتههای مختلف از جمله کاراته و سنگنوردی توسط ورزشکارانی همچون «بهمن عسگری» و «رضا علیپور» و یا نقره «اسماعیل عبادی» در مسابقات جهانی تیراندازی را میتوان بخش دیگری از این افتخارات دانست.
عباس اعلایی مقدم مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به دستاوردهای استان قزوین پس از انقلاب اسلامی اظهار کرد: تا پیش از انقلاب اسلامی تنها دو استخر روباز و سه مجموعه ورزشی در استان قزوین وجود داشت اما امروز بیش از ۲۶۹ مکان ورزشی در استان قزوین فعال است.
وی گفت: تا پیش از انقلاب اسلامی تنها در دو و یا سه رشته ورزشی مقام جهانی و بین المللی داشتیم اما امروز در ۱۷ رشته ورزشی آقایان و ۱۴ رشته ورزشی بانوان دارای عناوین بین المللی هستیم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان قزوین تصریح کرد: پیش از انقلاب سرانه ورزشی برای هر نفر یک صدم متر بود اما در حال حاضر با همکاری بخش دولتی و خصوصی این سرانه به ۸۶ سانتیمتر برای هر شهروند افزایش یافته است.
وی ادامه داد: پیش از انقلاب اسلامی در قزوین تنها ۱۱ رشته ورزشی وجود داشت اما امروز و در چهل و چهارمین سالگرد انقلاب اسلامی بیش از ۶۰ رشته ورزشی در استان قزوین فعال هستند.
ورزش بانوان قزوین پس از انقلاب اسلامی تحولی اساسی به خود گرفت و امروز بیش از ۴۰ هزار بانو در قزوین به صورت رسمی تحت پوشش بیمه ورزشی هستند. انتخاب فاطمه صفرپور به عنوان بهترین مربی تکواندو زنان جهان و درخشش تیمهای والیبال، هندبال، اسکیت و بسکتبال قزوینی بخشی از فعالیت نمایندگان قزوین در عرصههای ملی است.
اعتلای هنرهای آئینی بعد از انقلاب اسلامی
تعالی هنرهای آئینی و شکلگیری ادبیات پایداری در طول سالیان پس از انقلاب و در سایه هجوم همه جانبه فرهنگی تنها بخشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی در سالهای اخیر است. «حمیدرضا سبحانی نژاد» نویسنده و هنرمند برجسته قزوینی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: انقلاب اسلامی با ماهیت همه جانبه فرهنگی شکل گرفت و در برابر سیاستهای غرب گرایانه و لیبرالیستی رژیم پهلوی قد علم کرد.
وی با بیان اینکه در تمام جهان فرهنگ و هنر دارای فرم و محتوای است، افزود: انقلاب اسلامی تغییری در محتوای فرهنگ جامعه ایجاد کرد و نقطه اوج این تحولی فرهنگی و هنری در دوران دفاع مقدس تجلی یافت.
سبحانی نژاد در ادامه یادآور شد: کشورهای مختلف در دورههای متفاوت در برابر هجمههای فرهنگی تسلیم شدند اما کشور ما با داشتن زبان غنی، ادبیات پر شور، نگارگری و خوشنویسی اصیل همچنین آداب و رسوم ایرانی و دینی در طول تاریخ توانسته حقانیت خود را اثبات کند و به عرصه بالندگی برساند. حال زمان آن رسیده است که این مسیر اوج بگیرد تا در بهترین شکل به نسل بعدی نیز انتقال پیدا کند.
این نمایشنامهنویس عنوان کرد: هنرهایی از جمله تعزیه، خوشنویسی و شعر که بازخوانی و تلفیق آموزههای دینی و عرفان ایران اسلامی هستند یا عرصه فیلم، سریال و تئاتر در دهههای اولیه انقلاب توانستند به نقطه شکوفایی و اوج خود نزدیک شوند.
استان مرکزی، رتبه اول تنوع محصولات تولیدی و صنعتی
به برکت انقلاب اسلامی واحدهای انگشتشمار صنعتی استان مرکزی به حدود سه هزار واحد صنعتی تبدیل شد و صنعتی که قرار بود چرخهای آن با دست خارجیها حرکت داده شود امروز با دستان توانمند نیروهای متخصص داخلی اداره میشود.
استان مرکزی امروز از نظر تنوع محصولات تولیدی رتبه اول در کشور را در اختیار دارد و متنوعترین محصولات کشور در این استان تولید میشود همچنان که ازنظر صنایع مادر تخصصی نیز در کشور رتبه دوم را داراست و ازنظر تولید تجهیزات نفت، گاز، انرژی و صنایع پتروپالایشگاهی نیز این استان رتبه اول کشور را در اختیار دارد.
در تعداد واحدهای صنعتی نیز استان مرکزی در رتبه چهارم کشور قرار دارد و با توجه به عبور مسیر شاهراهی کشور از این استان و رتبه سوم در ترددهای سالانه، مرکزی جزو یکی از مهمترین قطبهای صنعتی کشور تلقی میشود.
به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی در استان مرکزی صنعت پیشران اقتصاد است و این یعنی اگر چرخ صنعت استان بچرخد سایر حوزهها فعالیت و حرکت خواهند کرد.
حسن میرزاخانی میافزاید: استان مرکزی با بیش از ۳ هزار واحد تولیدی و صنعتی قطب چهارم صنعت کشور، قطب دوم صنایع مادر و قطب اول تولیدات صنعتی ازلحاظ تنوع است و با ۷ هزار و ۹۰۰ نوع کالای صنعتی که در استان مرکزی تولید میشود از استان تهران هم جلوتر هستیم لذا اهمیت بخش صنعت استان در اینجا خود را نشان میدهد.
پایگاه صنایع سنگین و استراتژیک کشور
بر اساس آمارها از سه هزار واحد صنعتی استان مرکزی، ۳۱.۴ درصد آن صنایع فلزی، ۲۴.۲ درصد کانی غیرفلزی، ۲۲.۳ درصد شیمیایی، ۶.۹ درصد نساجی و مابقی در سایر رشتهها است که با فعالیت این واحدها گردش یکچهارم اقتصاد کشور در استان مرکزی بهعنوان یکی از قطبهای صنعت کشور رقم میخورد و با اقدامات انجامشده پس از انقلاب اسلامی این استان رتبه چهارم توسعهیافتگی صنعتی کشور را در اختیار دارد.
بعد از انقلاب بود که صنایع بزرگ و استراتژیکی مانند پالایشگاه نفت امام خمینی، پتروشیمی شازند، نیروگاه و شرکت آذرآب در استان مرکزی احداث شدند و فاز توسعهای مجموعههایی همچون آلومینیوم ایران، ماشینسازی اراک، هپکو، کمباین سازی و واگن پارس نیز علیرغم فشارهای اقتصادی و شرایط جنگ تحمیلی در دستور کار قرار گرفت و این واحدهای صنعتی پس از انقلاب درخشانترین سالهای فعالیت خود را از نقشآفرینی در دفاع مقدس تا پروژههای سازندگی کشور به ثبت رساندند.
پالایشگاه نفت امام خمینی (ره) شازند بهعنوان بزرگترین پالایشگاه تکواحدی ایران در سال ۱۳۷۲ آغاز به کار کرد، این مجتمع حالا با تولید روزانه بیش از ۱۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ و تأمین حدود ۲۰ درصد بنزین مصرفی کشور یکی از ارکان خودکفایی در تولید بنزین است.
توسعه خدمات رسانی به کشاورزان و برق رسانی در گیلان
تار و پود استان گیلان با کشاورزی در هم تنیده شده و نگاهی به اوضاع و احوال کشاورزی این استان در ایامی که مصادف با سالروز پیروزی انقلاب اسلامی است، میتواند یادآور فراز و فرود این عرصه مهم در دهههای اخیر و تأکیدی بر رفع چالشهای این بخش مهم از اقتصاد گیلان باشد.
«محمود هوشیارفرد» پژوهشگر و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی گیلان در گفت و گو با خبرنگار مهر درباره جایگاه توسعهیافتگی استان گیلان و میزان توسعهیافتگی شهرستانهای آن در شاخصهای عمده بخش کشاورزی در طول این سالها گفت: بخش کشاورزی استان در اقتصاد استان و کشور به لحاظ دارا بودن قابلیتها و ظرفیتهای قابل توجه از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه توسعه کمی و کیفی بخش کشاورزی استان به عنوان یکی از مهمترین بخشهای اقتصادی و به عنوان پیش نیاز ضروری برای تحقق توسعه پایدار امری حیاتی است، ادامه داد: طی ۵۰ سال گذشته تغییرات عمدهای در روستاهای گیلان به لحاظ جمعیتی، کارکردها و فرهنگ یا روش زندگی رخ داده است اما واقعیت این بوده که سند راهبردی توسعه کشاورزی استان باید واجد چشم انداز، مأموریتها و نقشه راه تحقق آنها باشد.
هوشیارفرد با بیان اینکه توسعه روستاهای گیلان باید در ابعاد متعدد شامل کشاورزی، صنعت و خدمات انجام گیرد، تصریح کرد: ممکن است برخی شهرستانها از درجه توسعه یافتگی کشاورزی بالاتری نسبت به دیگر شهرستانها برخوردار باشند اما شکاف و نابرابری بین شهرستانها در زمینه فعالیتهای کشاورزی چندان عمیق نیست ولی با این وجود بر توسعه زیرساختی، نهادی و نیروی انسانی بخش کشاورزی استان تاکید میشود.
قبل از انقلاب فقط ۴۰۷ روستای گیلان برقدار بود
مدیرعامل توزیع برق گیلان با بیان اینکه قبل از انقلاب فقط ۴۰۷ روستای استان برقدار بود، گفت: تاکنون به یمن پیروزی انقلاب اسلامی بیش از ۲ هزار روستای گیلان از نعمت برق بهره مند هستند.
مهدیزاده با اشاره به رشد ۲۳ برابری شمار مشترکین برقرار گیلان در قبل و بعد از انقلاب اسلامی، بیان کرد: قبل از انقلاب فقط ۷۰ هزار مشترک برق در گیلان داشتیم که اکنون این رقم به قریب از یک میلیون و ۶۰۰ هزار مشترک رسیده است.
وی با بیان اینکه آمارهای زیرساختی حوزه برق قبل و بعد انقلاب شگفت آور است، افزود: قبل از انقلاب فقط ۳ هزار کیلومتر طول شبکه فشار ضعیف و هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط در گیلان وجود داشت که اکنون در بخش شبکه فشار ضعیف قریب ۱۸ هزار کیلومتر و در بخش فشار متوسط بیش از ۸ هزار کیلومتر ارتقا پیدا کرده است.
مدیرعامل توزیع برق گیلان با بیان اینکه زیرساختهای برق استان قبل با بعد انقلاب قابل مقایسه نیست، گفت: تعداد پستهای توزیع برق قبل از انقلاب در گیلان فقط ۱۶۲۵ دستگاه بیشتر نبود اما اکنون این تعداد به ۲۳ هزار دستگاه رسیده است.
مهدیزاده از برقدار شدن ۱۱ روستای استان در سال جاری خبر داد و اضافه کرد: با برق رسانی به این تعداد روستاها، قریب به ۶۰ هزار مشترک جدید به توزیع برق اضافه شد.
تقویت نظام سلامت و افزایش امید به زندگی در زنجان
بدون شک ایجاد زیرساختهای حوزه بهداشت و درمان به ویژه احداث مراکز متعدد درمانی، قابل قیاس با گذشته نبوده و همین امر باعث شد تا شاهد رشد شاخصهای این حوزه در زمینه تربیت نیروی انسانی متخصص نیز باشیم.
حسن بختیاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با تاکید بر اینکه رشد شاخصهای بهداشت و درمان باید در برخورداری مردم از این خدمات نمود پیدا کند، میافزاید: یکی از مراکزی که مردم بیش از همه در حوزه بهداشت و درمان با آن سر و کار دارند، خانههای بهداشت و سایر مراکز درمانی است، به همین خاطر تعداد خانههای بهداشت استان از ۳۲ مورد به ۴۵۳ واحد و تعداد مراکز درمانی (بیمارستان) نیز از ۴ مورد به ۱۴ مورد در استان افزایش پیدا کرده است.
وی تعداد تختهای بیمارستانی در استان زنجان را ۲۱۷۵ تخت عنوان و با بیان اینکه این تعداد در گذشته فقط ۲۶۰ مورد بوده است، میگوید: علاوه بر این، شاهد افزایش تعداد مراکز بهداشتی و درمانی شهری و روستایی استان طی چهار دهه گذشته هستیم، به طوری که این تعداد از ۱۵ مرکز در گذشته به ۶۳ مرکز در حال حاضر رسیده است.
زنجانیها به زندگی امیدوار شدند
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی استان زنجان نیز با صحه بر این موضوع، ابراز میکند: امروزه شاهد کاهش مرگ و میر مادران باردار و نوزادان و پوشش واکسیناسیون در استان هستیم که همه این موارد باعث بالا رفتن امید به زندگی شده است.
مشهود تقیلو عنوان میکند: امروز به جرأت میتوان ادعا کرد که توانستهایم مناطق شهری و روستایی و حتی حاشیه شهرها را نیز تحت پوشش کامل شبکه بهداشتی و درمانی قرار دهیم که این خود شاخص بسیار مهمی است.
وی خاطرنشان میکند: افزایش امید به زندگی از ۵۸ سال به ۷۵ سال، کاهش مرگ نوزادان از ۱۱۰ در ۱۰۰۰ تولد به ۶ در ۱۰۰۰ تولد و … از دیگر شاخصهای توسعهیافتگی در حوزه بهداشت و درمان به شمار میرود.
نظر شما